Friday, January 11, 2008

XMAS IN GRAUBÜNDEN - PART I

During the Christmas holiday period, I went to Felsberg (Graubünden/Grisons) for a few days. There, I relaxed, ate far too much and went out for small walks in order to eliminate the ingested calories...

This part of Switzerland is very beautiful and picturesque. Nature is so present everywhere and the atmosphere is delightfully serene. A wonderful place to destress and commune with the elements!

The view from the dining room...
Looking out of our bedroom...
Felsberg, as seen when standing in front of the house and looking in direction of Chur (see another link)...
Looking up at the Taminser-Calanda mountain.
The falling rocks of Taminser-Calanda (Fels = rock and Berg = mountain => "Felsberg")...
Another view of Taminser-Calanda...
Standing in front of the house and looking towards Domat/Ems...

See a satellite map of the region (see link).

18 comments:

  1. oh Rosa ! you paid a visit to our new Conseillere Federale, how sweet of you !:)
    Corinne

    ReplyDelete
  2. Morning Rosa!

    thanks for those delightful pictures of Switzerland, everything looks really nice and "Gemütlich". As far as I can see, you add a very relaxing Holiday and I'm happy for you.
    Now I know where the ham called "viande des Grisons" comes from;)
    Cheers,
    Marion.

    ReplyDelete
  3. Quelle belle région, vos vacances ont du être reposantes quoique calorique on dirait :-)
    Bonne fin de semaine, caresses aux minous :)

    ReplyDelete
  4. CORINNE: Yes, it is where she lives!

    MARION: Thanks! It is a very "gemütlich" place... I love this part of Switzerland! Yes, the "Viande Des Grisons" comme from this region ;-P! Cheers...

    BRIGITTE: Oui, c'est un magnifique endroit! Ce séjour fut un peu trop calorique ;-P... Bises!

    ReplyDelete
  5. Quel endroit merveilleux pour passer des vacances! Visiter la Suisse un jour fait partie de nos projets et cette région devrait faire partie de notre itinéraire. Merci de nous l'avoir fait connaître.

    ReplyDelete
  6. Sigh. Snow capped mountains. Is there anything more beautiful?

    ReplyDelete
  7. I never get tired of seeing your pictures Switzerland! They're so beautiful. What a beautiful spot to spend the holidays--just perfect.

    ReplyDelete
  8. elles sont magnifiques!! biises micky

    ReplyDelete
  9. je vois que tu as su bien profiter de tes vacances et comme d'hab , tu nous as ramené de tres belles photos

    ReplyDelete
  10. Ces photos me donnent envie de repartir en vacances !

    ReplyDelete
  11. Magnifiques tes photos, je rêve de la montagne enneigée ! bon dimanche

    ReplyDelete
  12. COLETTE: Oui, c'est vrai! Bises...

    MISS DIANE: De rien! Je te conseille vivement de faire en tour dans les Grisons et dans l'Oberland Bernois si tu visites la Suisse!

    ROSA: Not really :-D....

    MICKYMATH: Merci et bises!

    MOUNET: Merci! Oui, j'en ai bien profité!

    MARIE-LAURE: ;-P!!!

    MARIE-THé: Merci!!!

    PEABODY: Thanks!

    ReplyDelete
  13. Je connaissais cette confiture pour en avoir mangé !!!! J'ai voulu retrouver la recette, toute contente je l'ai essayée ! Zut zut ! ratée ! Elle est toute liquide et ne devient pas translucide !!! Pourquoi ça tombe sur MOA ??????? !!!!!!!!
    Vous le savez ????

    ReplyDelete
  14. DOMIDESMARAIS: Merci pour votre message et visite. Malheureusement, je ne sais pas de quelle confiture vous parlez alors il m'est bien difficile de vous aider... Salutations.

    ReplyDelete
  15. C'est sûr, ce serait difficile !!! Je ne sais pas comment je me suis débrouillée, je croyais avoir écrit mon "post" sur la recette de la confiture de potimarron !!!!!

    ReplyDelete
  16. DOMIDESMARAIS: Oui, en effet! ;-P C'est vrai que la confiture de potimarron ne se comporte pas comme les autres confitures... L'avez-vous cuite assez longtemps? Il faut vraiment que la purröe de potimarron soit assez sèche.

    ReplyDelete