Didi74 at "Didoumiam" (France) & Louise de "Gato Azul" (Canada) m'ont taguée! Merci de m'avoir choisie!
Six food and blog related questions:
*** Which food or ingredient do you like to cook?/Quel aliment ou nourriture aimez vous le plus cuisiner?:I love to cook all kinds of foods and ingredients. Whether it is exotic, foreign, refined or regional, simple, farmer-style dishes, I pretty much enjoy eating as well as cooking everything. I'm very open-minded and adventurous food-wise.../J'adore cuisiner toutes sortes d'aliments ou de nourritures. Que ça soit exotique, étranger, raffiné ou régional, simple, campagnard, j'ai beaucoup de plaisir à cuisiner et manger presque tout car je suis très ouverte et aventureuse en ce qui concerne la cuisine...
*** Which one of your posts/dishes got the most comments?/Laquelle de vos réalisations a réuni le plus de suffrages?:
It was my "Artisan French Bread" post which I submitted as a member of the very successful baking group "The Daring Bakers". It was commented 110 times!!!/J'ai reçu le plus de commentaires pour mon billet concernant mon "Artisan French Bread" que j'ai posté en tant que membre du très célèbre groupe "The Daring Bakers". Il a été commenté 110 fois!!!
*** Which one of your recipes does your family always ask for?/La recette que votre entourage vous réclame le plus?: There are many as a matter of fact! At my house, lately, one of the most popular dishes is my "Spicy Beef Burritos With Homemade Tortillas, Guacamole And Tomato Salsa". We could eat that nearly every day!!! But there's also my "Mammoth Pizza", "Dirty Hamburgers", "Gravlax", "Maluns", "Ostrich Steak Tartar", "Quick Pizza", "Smoked Salmon And Cream Cheese Bagels", "Spätzli", "Tex-Mex Cornmeal Bread", "Vietnamese Chicken And Grapefruit Salad", "Hummus" and "Thai Yellow Curry" which are always very successful and which I make on a regular basis./En fait, il y a beaucoup de plats qui sont fort populaires chez moi! Dernièrement, mon "Spicy Beef Burritos With Homemade Tortillas, Guacamole And Tomato Salsa" a beaucoup été plébicité. On pourrait manger ce plat presque tout les jours!!!! Autrement, il y a aussi ma "Pizza Géante", mes "Hamburgers", mon "Gravlax", mes "Maluns", mon "Steak Tartar d'Autruche", ma "Pizza Rapide", mes "Bagels Au Saumon Fumé Et Cream Cheese", mes "Spätzli", mon "Cornbread Tex-Mex", ma "Salade Vietnamienne Au poulet et Au Grapefruit", mon "Hummus" et mon "Curry Jaune Thai" que je fait régulièrement et qui rencontrent toujours beaucoup de succès.
*** What is your favorite breakfast item/food?/Votre petit déjeuner préféré?:I am addicted to bread and cheese, so I'd say that my favorite breakfast/brunch (only on weekends as I very seldom eat anything for breakfast on weekdays) has to be composed of homemade bread (see bread recipes), good quality cheese and dry meat, cherry tomatoes, jam, honey, peanut butter and chocolate spread. I also love to eat "Pancakes" for breakfast.../Je suis accro au pain et au fromage, alors mon petit déjeuner (seulement durant le weekend car durant la semaine, je ne mange presque rien au petit déjeuner) doit être composé de pain maison (voir recettes de pain) accompagné de bon fromage, de viande séchée de qualité, de tomates cerises, de confiture, de miel, de beurre d'arachide et de Nutella (acheté ou fait maison). Autrement, j'adore aussi manger des "Pancakes" au petit déjeuner...
As we have to be very careful with our money, I haven't eaten out since a very long time, nor did I buy anything from a bakery, so I would not be able to answer that question... Our restaurant is at home and we get all our delicious baked goods from our own personal bakery (I am the baker)!!!/Comme nous devons faire très attention à nos sous, ça fait très longtemps que je ne suis pas allée au restaurant ou chez le boulanger/pâtissier, alors il m'est impossible de répondre à cette question... Notre restaurant favorit se trouve à la maison et je suis la boulangère/pâtissière de service!!!
I always love reading memes it makes me know the real person behind.. :-)
ReplyDeleteand that last picture of a tart is fantastic!!
j'en apprends un peu plus sur toi et tes photos sont toujours aussi belles
ReplyDeletebises
Chic d'en savoir un peu plus...
ReplyDeleteSympas tes réponses .bise et bonne journée
ReplyDeletePour les gâteaux, je te rejoins, je ne vais plus à la pâtisserie, les gâteaux maison sont très souvent meilleurs, ta tarte à l'abricot en est le meilleur exemple.
ReplyDeleteRosa- What is the last tart picture of? It is a fabulous photo and I am intrigued. Thanks for sharing about you, interesting.
ReplyDeleteIm like Daghnnit, I love to read memes( just bad at particpating). I hear you on the money. I much prefer to experiment and dine at home. In the ened we are more sastified.
ReplyDeleteNice to read about you Rosa..The pictures are very very nice...
ReplyDeleteI would love to eat your favorite recipes, especially the burrito! Yummm, Ms. Yummy Yums!
ReplyDeleteTHANKS FOR ALL YOUR KIND COMMENTS!
ReplyDeleteCHEERS,
Rosa
KIM: That tart is made with plums! Thanks!
ReplyDelete