Wednesday, December 12, 2007

SWEET TREATS FOR XMAS

Chritsmas day (and my birthday) is now less than two weeks away and if you haven't already thought about preparing yummy treats for the end of year festivities, then it's more than time to get moving!

Some of you might already have spent days in the
kitchen, but procrastinators like me have not really started yet. In fact, I still have to think about what I'm going to bake/make... Therefore, in order to ease your task and make things a little easier for you, I have listed all the cookie, bar, cake, tart and dessert recipes which might interest you ...

Have fun while browsing through my blog and happy baking!

~ Milk Chocolate & Caramel Tart ~

Sweet & festive recipes (recettes en anglais, malheureusement):
Apple Latkes (see recipe)
Bostoni Cream Pie (see recipe)
Brazilian Coffee Cookies (see recipe)
Cantuccini - Biscotti Cookies (see recipe)
Chewy Chocolate Chip Cookies (see recipe)
Chocolate Intensity Cake (see recipe)
Chocolate Mousse (see recipe)
Chocolate Walnut Fudge (see recipe)
Deadly Blondies (see recipe)

~ Deadly Blondies ~
Dream Bars (see recipe)
Earl Grey Chocolate Mousse (see recipe)
Fudgy Low-Fat Cocoa Cookies (see recipe)
Ginger-Flavored Banana Cake (see recipe)
Honey Cinnamon Graham Cookies (see recipe)

Italian Ricotta Cookies (see recipe)
Kriegskuchen - War-Time Spice Bread (see recipe)
Lamingtons (see recipe)

Lemon Curd (see recipe)
Lemon Honey Cookies (see recipe)
~ Chocolate Intensity Cake ~
Luscious Lemon Bars (see recipe)
Luscious Pumpkin Jam (see recipe)

Macadamia Nut Cookies (see recipe)
Magenbrot (see recipe)
Mailänderli Cookies (see recipe)
Milk Chocolate And Caramel Tart (see recipe)
Nian-Gao (see recipe)
Pfeffernüsse Cookies (see recipe)
Profiteroles (see recipe)
Pumpkin Apple Bread (see recipe)
Sienese Panforte (see recipe)
Swiss Brunslis (see recipe)
Swiss Mailänderli - Milan Cookies (see recipe)
Swiss Zimsterne (see recipe)
Tahinopitta - Tahini Cake (see recipe)
Tiramisù Mousse & Lemon Curd Tart (see recipe)

~ Tiramisù Mousse & Lemon Curd Tart ~
Tiramisù Mousse & Lemon Curd Verrine (see recipe)
Triflemisù (see recipe)

(Tiramiù Mousse & Lemon Curd Tart by Rosa -Pic by Hal Ogreid)

29 comments:

  1. Those blondies look to die for! I am going to have to try that. How many Weight Watchers points do they count for?

    ReplyDelete
  2. ROSE & THORN: Thanks! I don't know, but one thing is sure, those bars explode the calorie count ;-P!!! Please tell me how they turned out...

    ReplyDelete
  3. Merci pour toutes ces bonnes idées de recettes festives !
    Je craque pour la tarte tiramisu-lemon curd :o)

    http://sylcuisine.canalblog.com

    ReplyDelete
  4. Yummy! Still haven't decided what I'm making for Christmas either...

    ReplyDelete
  5. Est ce bien raisonnable d'attaquer de telles gourmandises deux semaines avant les fêtes? C'est trop beau!

    ReplyDelete
  6. Que de belles gourmandises!
    Ca ne manque pas d'idées chez toi!
    Bonne journée!
    http://lesbonsptiplats.canalblog.com/

    ReplyDelete
  7. c'est une bonne idée ce récapitulatif et ça me rappelle que je n'ai toujours pas essayé le "milk chocolate et caramel tart " et pourtant qu'est ce qu'il m'a fait et me fait encore saliver

    ReplyDelete
  8. Une belle série de gourmandises

    ReplyDelete
  9. que de magnifiques délices!! biises micky

    ReplyDelete
  10. ohhh Rosa i'm a procrastinator too. i still need to get gifts aaaak!

    thanks for all the wonderful recipes i know i'll be last minute referencing it from the kitchen computer!

    ReplyDelete
  11. I'm going to start believing you are trying to kill us all!
    Wow... my cholesterol and blood sugar are having so much fun, just looking at those ravishing desserts!

    ReplyDelete
  12. Moi non plus je n'ai pas encore commencé les préparatifs (je suis un peu "miss dernière minute" !) En tout cas tu nous donnes plein d'idées très, très gourmandes ! Merci !

    ReplyDelete
  13. Si un jour tu as le temps et l envie tu peux toujours nous apporter la traduction.merci d'avance .

    ReplyDelete
  14. Ben moi je craque sur tout, tout et tout!!!!

    ReplyDelete
  15. Faut que j'essaye tes blondies ... J'en ai fait une fois, d'une autre recette, et j'ai trouvé ça trop sucré, ça brûlait presque la bouche. Pourtant , l'idée me plaît !
    Bises
    Hélène

    ReplyDelete
  16. Rien qu'en regardant tes photos, j'ai pris quelques grammes.... pas sérieux avant les fêtes !

    ReplyDelete
  17. SYLVIE: De rien et merci!

    LINDA: Thanks! I have the same "problem" as you ;-P...

    FLO BRETZEL: Pourquoi pas, à condition de faire du sport ;-P!!! Merci!

    CHRIS: Merci infiniment! Bonne journée à toi!

    MOUNET 47: Merci! Oui, il faut absolument que tu testes cette recette merveilleuse!!!

    PAPRIKAS: Merci!

    MICKYMATH: Merci! Bises...

    ARIA: Hehehe, I know that kind of situation! Thanks!!!

    VIBI: Hey, it's Christmas time, so we can indulge ;-P!!!!!! Indecency and cholesterol are unknown words during the festivities....

    OLEA: De rien et merci! Oui, je suis une "miss dernière minute" tout comme toi!

    COCO CHANTERELLE: Oui, j'essaierai peut être...

    HÉLÈNE (cannes): Par définition, c'est assez sucré. Ceux-ci sont savoureux et ne brûlent pas la bouche... J'espère qu'ils te plairont! Bises...

    ReplyDelete
  18. Ben là tu vois, le plus dur, c'est de devoir faire un choix ! Mais faut-il vraiment en faire un ? :p

    Bises :)

    ReplyDelete
  19. Dominque (http://zouck.canalblog.com)11:22 AM, December 13, 2007

    Ils sont magnifiques ces gâteaux, trop beaux mais qu'ils doivent être bons !!! Hummm !!!
    Bisous.Dominique

    ReplyDelete
  20. Ach Rosa...........

    C'est injuste de montrer tant des gateaux superbes......J'aimerais bien gouter un part de chaque!!!

    PS: Paris....

    ReplyDelete
  21. Tu as de quoi nous régaler un bon moment! :) Il est temps que je passe à table, ça tombe bien, les cloches sonnent midi, face à tant de images de douceurs, je ne tiens plus... ;)

    ReplyDelete
  22. La première photo est vraiment insoutenable. Le choix est diffice.
    Bises
    Hélène
    Chez Becky et Liz

    ReplyDelete
  23. On ne sait que choisir... ;-) C'est un vrai festival !

    (Merci pour tes commentaires super gentils !)

    ReplyDelete
  24. Je suis comme toi, toujours au dernier moment, completememnt submergee par la plethore d'images gourmandes d'avant les fetes. Et ca ne va pas s'arranger apres ce que je viens de voir chez toi.

    ReplyDelete
  25. Magnifique ! ça donne l'eau à la bouche...

    ReplyDelete
  26. woof, these make me want to try my hand at baking (generally results in disaster, I tend to leave this to the professionals...)! your pictures are so tempting and look delicious.

    ReplyDelete
  27. ERYN: Hehe, pas vraiment ;-P! Bises...

    DOMINIQUE: Merci infiniment! Ils sont délicieux! Bises...

    BOLLI: En fait, j'avais envie de vous faire saliver ;-P... Oui, il me semblais bien que c'était Paris.

    LILIY GNOCCHIS: Merci pour ton commentaire! Oui, ça en fait des gourmandises...

    HÉLÈNE: Merci ;-P! Bises...

    MINGOUMANGO: Merci beaucoup! J'adore ton super blog...

    GRACIANNE: Oui, c'est terrible de s'y prendre au dernier moment ;-P... Impossible de faire autrement!

    GHIS: Merci beaucoup :-D!

    FOODHOE: Thanks for the compliment! Hopefully it will not be a disaster this time...

    ReplyDelete
  28. Je prendrasi bien une bouchée de chaque!

    ReplyDelete
  29. Toujours rien en vue, moi aussi, mais comme a chaque fois, ce sera un choix de dernière minute. Et normalement, cela se passe plutot bien à chaque fois.
    Je viendrais peut être piocher une idée par chez toi. Bises, Marie

    http://mariecuisine.canalblog.com/

    ReplyDelete