Today, we are leaving the year of the rat behind in order to enter the year of the ox (more info regarding the Vietnamese Tet can be found here and more info concerning the Chinese Lunar New Year can be found here).
On this occasion, I send you my best wishes for the Lunar New Year ans say "Gong Xi Fa Cai" or "Chúc Mừng Năm Mới"! May this sign bring you luck, prosperity, health and happiness in life...
My Chinese & Vietnamese recipes:
Cantonese Lemon Chicken (see recipe)
Chinese Steamed Fish (see recipe)
Chinese White Sugar Sponge (see recipe)
Nian Gao/Chinese New Year Steamed Cake (see recipe)
Vietnamese Chicken And Grapefruit Salad (see recipe)
Vietnamese Stuffed Pancakes (see link)
Interesting links:
About.com (see link)
All Recipes (see link)
Bon Appétit (see link)
Delicious (see link)
Epicurious (see link)
Food and Wine (see link)
Foodnetwork (see link)
Gourmet Traveller (see link)
My Recipes (see link)
Razzle Dazzle (see link)
Saveur (see link)
Viet World Kitchen (see link)
For more Asian recipes, then click here and browse through my recipe collection...
merci pour l'info, je savais que c'etait bientôt mais pas quand exactement.. bisous et bonne année alors!
ReplyDeletebonne année, Rosa!
ReplyDeleteSympa ce récapitulatif. Merci et bonne année à toi !
ReplyDeleteXin nian hao! Je crois que l'on dit comme cela en Chinois (Pekinois probablement)Enfin j'espère que je ne me suis pas trompée!
ReplyDeleteThanks for all the interesting links Rosa!!
ReplyDeleteTon boeuf donne des envies de plats asiatiques... bonne année.
ReplyDeleteah on est sur la meme longueur d ondes aujourd'hui !! bonne année à toi !!
ReplyDeleteHappy Lunar New Year! Thanks for all the links!
ReplyDeleteauch Dir ein gutes neues Jahr, mit Ochse lässt sich besser kochen als mit Ratten :-)
ReplyDeleteHappy Lunar Year too you as well to all of you reader Rosa. All link that you provide are delisious, I especially like take the chicken and grape fruit salad.
ReplyDeleteXoxo,
Elra
Happy Lunar year to you!! Thanks for the links and I will be looking at your recipes too!
ReplyDeleteJe t'offre mes voeux à mon tour, chère Rosa
ReplyDeleteBonne année à toi Rosa.
ReplyDeleteBisous, Doria
Bonne année à toi. J'ai fait le tour de tes recettes asiatiques, elles sont nombreuses et variées,dommage, je suis loin de maîtriser l'anglais.
ReplyDeleteHappy Lunar New Year back! D is born under the sign of the Ox ... so I guess it is his year.
ReplyDeleteHappy New Year to you!
ReplyDeleteBest wishes for health, happiness and prosperity.
Happy lunar new year to you too!
ReplyDeleteHappy new year, great links!
ReplyDeleteMerci pour tout. Bonne Année!
ReplyDeleteThat statue looks pretty impressive. Makes me wish I was born on the year of the ox.
ReplyDeletecoucou, un tag t'attend chez moi, fais un tour pour voir le principe. bises
ReplyDeleteBien, je ne savais pas. Donc, bonne année Rosa. Jolie musique...
ReplyDeleteBises
Hélène
Bonne année à toi aussi ! :o)
ReplyDeletebonne année à toi aussi
ReplyDeletemerci beaucoup pour ton récapitulatif
bises
accence
Happy Lunar Year to you. I can't wait to got check out all these fabulous recipes of yours!
ReplyDeleteRosa, I won't attempt Chinese for fear I'll offend someone, somewhere.
ReplyDeleteBut I will say: Happy Lunar New Year to you!
J'accepte avec humilité tes voeux alors que nous venons d'entrer dans l'année du buffle, mon année !!
ReplyDeleteMerci pour la recap !
ReplyDeleteBises
Merci Rosa....
ReplyDeleteBaci
Happy New Year.
ReplyDeleteGreat recipes on your links x
Tu as tellement de recettes pour toutes les occasion, toi Rosa! prete a tout.
ReplyDeleteXin nian hao, bonne annee du Buffle.
same good wishes to you... :)
ReplyDeleteBonne année avec mes meilleurs voeuxchère Rosa! Bisous.
ReplyDeleteet en plus cette année dure 13 lunes, on a le temps de cuisiner,
ReplyDeletedonc
"Gong Xi Fa Cai"
comme tu dis
Bonne année du buffle à toi aussi
ReplyDeleteD'où vient cette statue, j'aime beaucoup sa couleur
bonne soirée
merci d'être passée me voir ...
ReplyDeleteà très bientôt.smarties.
Happy New Year to all our Chinese friends.
ReplyDeleteBRIGITTE: Merci! Cette statue se trouve devant le Musée d'Histoire Naturelle à Genève... Je ne sais pas qui l'a sculptée. Bises.
ReplyDeleteComme c'est gentil à toi d'y penser et de nous faire penser à cuisiner asiatique ces jours-ci.
ReplyDeletehappy Lunar New Year to you too Rosa!
ReplyDeleteThank you for the great recipes!
ReplyDeleteMy best wishes to you, too, Rosa!
ReplyDeleteGong Xi Fa Cai! I love looking through your older posted recipes.
ReplyDeleteHappy Lunar New Year Rosa!
ReplyDeleteI'm a wee bit late but ever so thankful for all these wonderful links. I'm saving them for future reference.
Thanks for the CNY's greetings! Wish you a healthy and prospersous year of the Ox! Wonderful pictures you have here : ) Thanks for linking to my blog too.
ReplyDeleteBest wishes from me to you as well Rosa! Our little chinatown in San Francisco is all gussied up with red lanterns everywhere, very festive.
ReplyDelete