Wednesday, April 18, 2007

FOODLUST

I love speaking about food, cooking/baking and eating, but another of my hobbies is taking pictures of my meals or of anything that I find in my kitchen...

Food is so photogenic and nature offers such a wide spectrum of shapes and colors to the edible items we find in our plates that it is really incredible and ever so pleasurable to the eyes!

The following pictures are pure eye candy (click on the pictures to enlarge), so enjoy what you see and don't forget to look around your pantry, there's so much to discover!

Sliced onions, shredded carrots and chopped ginger ready to get strir-fried...
Miso noodles (including the mix of vegs from above)...
Beautiful French duck breasts waiting to get sizzled...
Sliced onions, a basic, but important ingredient in any kitchen...
A fresh sesame ball.
That sweet treat comes from my favorite Asian Supermarket (see link)...

Which picture(s) do you prefer? Why?

10 comments:

  1. Moi aussi, je suis de plus en plus tentée de photographier les aliments à l'état brut, certains étant magnifiques tels quels.

    ReplyDelete
  2. Oohhh I like the first picture because it is a preview of good things to come, all those delicious dishes that can be made with those basic ingredients! But what I want to sink my teeth into is the sesame ball, yum! Beautiful pictures. :)

    ReplyDelete
  3. Je craque, je trombe... tes photos sont une pure merveille.

    ReplyDelete
  4. MINGOUMANGO: Oui, les aliments à l'état brut sont très intéressants d'un point de vue photographique!

    CHRISTINE: Thanks for the kind comment! Yes, the sesame ball was gorgeous and fresh (still warm)...

    MAMINA: Merci beaucoup, Mamina :-D!

    ReplyDelete
  5. Tu es très douée, tu fais de magnifiques photos des aliments! Moi, j'ai un peu de mal avec les photos...

    ReplyDelete
  6. CHRIS: Je te remercie pour ce compliment qui me fait très plaisir! J'adore photographier les aliments, mais ce n'est pas toujours facile...

    ReplyDelete
  7. J'aime beaucoup la photo avec l'oignon. Pourquoi? je ne le sais pas c'est comme ça. Tes clichés sont extra, je sais que ce n'est vraiment pas facile de photographier de la nourriture. Je le fais mais pas aussi bien.

    ReplyDelete
  8. Comme toi, j'aime photographier les aliments. La photo du magret est ma preferee. C'est tres brut: not sliced, not cooked. Ca donne de la force a la photo, non? Elles sont toutes tres belles.

    ReplyDelete
  9. SPRENGER: Merci pour ta visite et ton commentaire!

    MARIE FLO: Merci pour ton gentil commentaire! J'adore photographier la nourriture, mais ça demande pas mal de patience...

    CONFITUREMAISON: Oui, celle du magret est aussi une de mes préférées. J'aime les photos assez brutes ou natures car ça apporte beaucoup de caractère à un cliché...

    ReplyDelete